Kumho levert banden voor de nieuwe Renault Arkana

Renault Arkana Kumho OE

Kumho is benoemd tot exclusief bandenleverancier van de Renault Arkana. De coupé-SUV zal in de fabriek worden uitgerust met de ECSTA HS51 in de maten 215/60R17 en 215/55R18.

 

Winnaar Auto Bild Zomerbandentest

De technologische bekwaamheid van de Ecsta HS51 werd onlangs erkend toen Kumho op de eerste plaats eindigde en een ‘voorbeeldige’ beoordeling kreeg in de wereldberoemde Auto Bild Zomerbandentest. De band ontving lovende kritieken voor de uitstekende rij- en veiligheidsprestaties, ongeacht het wegdek. De band kwam als beste uit de bus en wordt geprezen voor zijn nauwkeurige stuurrespons, veilige grip op nat wegdek, evenwichtige handling, korte remweg, hoge kilometrage en betaalbare prijs. De zijwand en het loopvlak van de Ecsta HS51 zijn voorzien van de dynamische afbeelding van een racevlag, die de identiteit van de band als high-performance band symboliseert. Dit unieke ontwerp leverde Kumho de iF Design Award op, een van ‘s werelds drie meest prestigieuze design awards.

 

Succesvolle leveringsovereenkomsten

De Renault Arkana was in eerste instantie verkrijgbaar op de Russische markt, maar de SUV met aflopende daklijn is vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland. Kumho’s betrokkenheid bij de nieuwkomer volgt op de succesvolle leveringsovereenkomsten met Renault voor de Captur en Koleos.

 

Kim Insoo, Senior Vice President of OE Sales bij Kumho Tyre: “We zijn verheugd banden voor de nieuwe Arkana te kunnen leveren en zullen, in lijn met de trend waarbij SUV’s de sedans in populariteit hebben ingehaald, ernaar blijven streven SUV-banden van hoge kwaliteit te maken die meer waarde leveren voor klanten.”

 

Meer weten over Kumho? Ga hier naar onze merkpagina!