Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen staat bij De Klok Banden B.V. hoog op de agenda. We zijn continue op zoek naar de juiste balans tussen de pijlers van het duurzaam ondernemen: de medewerkers, het milieu en de maatschappij.

 

De Klok Banden gelooft in duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Door training, jobrotatie en het gebruik van hulpmiddelen stellen wij de medewerker in staat om zijn of haar werk op een afwisselende, efficiënte en veilige manier uit te oefenen.

Stagiaires en statushouders

De Klok Banden neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door kansen te bieden aan stagiaires en statushouders. Door werkervaring op te doen binnen het bedrijf zorgt De Klok Banden ervoor dat deze kandidaten zich in de toekomst verder kunnen ontwikkelen in de maatschappij. Ook op het gebied van groen ondernemen worden er volop initiatieven genomen.

LED verlichting

De bedrijfshallen en de kantoren zijn onlangs volledig uitgerust met LED verlichting wat een forse besparing op het energieverbruik oplevert en indirect een lagere CO2 uitstoot.

Zonnepanelen

De energie die De Klok Banden verbruikt, wordt volledig zelf opgewekt door middel van zonne-energie. Eén van de daken van de bedrijfshallen wordt gebruikt voor de installatie van 1.000 zonnepanelen. Deze installatie stelt De Klok Banden in staat eigen stroomverbruik te kunnen opwekken. De Klok Banden is ervan overtuigd dat succesvol ondernemen en duurzaam ondernemen heel goed samen kunnen gaan.