Kumho voortreffelijk in de ANWB Zomerbandentest van 2021

Kumho Ecsta ps71 zomerbandentest 2021 anwb

Dit jaar zijn de bandenmaten 205/55 R16 V en 225/50 R17 Y getest. De eerste maat is de meest verkochte bandenmaat en is te vinden onder een groot scala auto’s uit vooral de middenklasse. De tweede maat is vooral te vinden onder grotere middenklassers. Kumho scoort voortreffelijk in de ANWB Zomerbandentest van 2021!

 

Zomerbanden in de maat 205/55 R16 V

De ANWB stelt dat de Kumho Ecsta HS51 sterk is op het gebied tegen aquaplaning. Door lichte tekortkomingen op droog wegdek heeft de band op dit onderdeel maar net een vierde ster gemist. Ander sterk punt is de brandstofbesparing, het is de zuinigste band uit de test.

 

3/5 sterren

+ Goed op nat wegdek

+ Beste uit de test op aquaplaning

+ Zeer goed op verbruik

– Lichte tekortkomingen op droog wegdek

 

Zomerbanden in de maat 225/50 R17 Y

Van de zeventien geteste banden in deze maat eindigt de Kumho Ecsta PS71 met vier sterren op de derde plek. Daarmee behoort het thuis in het rijtje dat op geen enkel hoofdonderdeel tekortkomingen heeft en 4 sterren (“goed en zeer aan te raden”) behaalt. De Ecsta PS71 is de expert op het gebied tegen aquaplaning. Ook op nat wegdek is deze band sterk.

 

4/5 sterren

+ Zeer goede weerstand tegen aquaplaning

+ Goed op remmen droog

+ Goed op nat wegdek

– Lichte tekortkomingen op droog wegdek

 

Als tip geeft de ANWB mee: voor wie de prijs net zo belangrijk is als de veiligheid, adviseren wij Kumho. Meer weten over Kumho? Ga hier naar onze merkpagina!

 

Bron: https://www.anwb.nl/auto/tests-en-specificaties/bandentests/zomerbandentest

Kumho Ecsta HS51 PS71 zomerbandentest 2021