Kumho Tyre wordt exclusieve bandenleverancier van TCR Europe 2022

Kumho Tyre TCR Europe 2022

Kumho Tyre keert in 2022 terug naar de Europese motorsport als officiële sponsor en exclusieve bandenleverancier van zowel TCR Europe als TCR Denmark, TCR Spain en TCR Eastern Europe. Op deze manier demonstreert Kumho opnieuw haar technologische capaciteiten in de ontwikkeling van racebanden.

 

Sinds 2015 wordt TCR Europe georganiseerd door World Sporting Consulting (WSC). Alle TCR-evenementen wereldwijd volgen het reglement van de FIA (Féderation Internationale de l`Automobile): alle voertuigen hebben een 2,0-liter turbomotor met sequentiële transmissie tot 350 pk. Alleen de twee Kumho-profielen Ecsta S700 op droog wegdek en W701 op nat wegdek worden gebruikt.

 

Marcello Lotti, voorzitter van de WSC Group, verklaarde: “De autosport biedt de mogelijkheid om nieuwe en geavanceerde technologieën te demonstreren en te testen. Kumho Tyre heeft grote inspanningen gedaan om partner van TCR te worden. De racebanden zijn door ons uitvoerig getest, uitstekend geëvalueerd en goedgekeurd voor de teams.” Paulo Ferreira, promotor van TCR Europe, voegde daaraan toe: “We zijn verheugd dat we in Kumho Tyre een nieuwe bandenpartner hebben gevonden voor het seizoen 2022. Het runnen van een op maat gemaakte Kumho TCR band binnen de verschillende TCR series is zinvol voor zowel de WSC, de respectievelijke nationale serie promotors en de teams en is de beste oplossing voor alle partijen.”

 

“Kumho is erg blij met het nieuwe partnerschap met de WSC Group. We zullen deze samenwerking gebruiken om ons technologische imago in de autosport te verbeteren en onze naamsbekendheid wereldwijd te vergroten,” aldus Tony Gangseung Lee, Senior Vice President Global Marketing bij Kumho Tyre.

 

De eerste race van de TCR Europe vindt eind april plaats in Portimao, Portugal. In Duitsland wordt de TCR Europe in juli op de Norisring en in augustus op de Nürburgring verreden als onderdeel van de DTM, en het seizoen wordt medio oktober in Barcelona afgesloten.

 

Kumho bouwt motorsportbanden sinds 2007 en was het eerste Koreaanse bedrijf dat een prototypeband bouwde voor de Formule 1. Sindsdien heeft het bedrijf banden geleverd aan verschillende raceseries en teams wereldwijd, waaronder de Europese Formule 3 Euro Series, talrijke teams in de VLN (NLS) en het TCR Korea Touring Car Championship.

 

Meer weten over Kumho? Ga hier naar onze merkpagina!