Kumho introduceert de PorTran 4S CX11

PorTran 4S CX11

De steeds zachtere winters zorgen ervoor dat het all-season segment blijft groeien. Bovendien willen steeds meer particuliere en zakelijke klanten, zoals ambachtelijke bedrijven of pakketdiensten, een veilige en hoogwaardige band die 365 dagen per jaar werkt en bandenwissels en vaak dure opslag overbodig maakt. Voor deze doelgroep introduceert Kumho de PorTran 4S CX11, welke speciaal is ontwikkeld voor bedrijfswagens en campers.

 

De band is ontworpen om te voldoen aan de toegenomen vraag in dit segment en complementeert het huidige bestelwagenbandenportfolio. De nieuwe vierseizoenenband overtuigt niet alleen door zijn bijzondere wintergeschiktheid, maar ook door hoge kilometrage en zuinigheid. De PorTran 4S CX11 is vanaf het najaar 2021 beschikbaar in 15 maten van 15 t/m 17 inch. En is onder andere geschikt voor de Mercedes-Benz Sprinter, Volkswagen T6 Transporter, Ford Transit en de Fiat Ducato. In 2022 zullen nog vijf andere maten op de markt worden gebracht.

 

De PorTran 4S CX11 heeft een M+S markering en het sneeuwvloksymbool (3PMSF) en kan het hele jaar door gebruikt worden in landen met een winterbandenplicht.

 

Design

Kumho was een van de eerste fabrikanten die meer dan 20 jaar geleden de eerste vierseizoenenband op de markt bracht en beschikt over uitgebreide knowhow. Om in alle weers- en temperatuuromstandigheden optimaal te presteren, maakt de nieuwe PorTran 4S CX11 gebruik van een nieuw loopvlakontwerp met speciale lamellen en een nieuw ontwikkelde polymeer-silicacomposietbandsamenstelling. Stabiele, in elkaar grijpende profielblokken en een nieuwe karkasconstructie en het bijbehorende stijvere en bredere contactvlak zorgen voor perfecte grip op droog en nat wegdek, hoge rijstabiliteit, verbeterde stuurprecisie en een korte remweg. De brede meerlaagse groeven zorgen ervoor dat water optimaal en effectief naar de zijkanten wordt afgevoerd en gevaarlijke aquaplaning wordt voorkomen. In de winter en bij lage temperaturen zorgt de zeer elastische rubbersamenstelling van het loopvlak voor contact met het wegdek en zodoende voor veilig rijgedrag. De 3D lamellen zorgen voor een uitstekende grip in de sneeuw. Het geoptimaliseerde profielontwerp maakt gecontroleerd rijgedrag en goede zijdelingse grip in de sneeuw mogelijk.

 

Dankzij de geoptimaliseerde plaatsing van de blokken is de geluidsemissie aanzienlijk verminderd. Hogere kilometrage en verminderde slijtage maken de PorTran 4S CX11 vanuit economisch oogpunt een uiterst interessante optie. De profieldiepte kan op elk moment worden afgelezen met behulp van de slijtage-indicatoren op de schouder van de band.

 

Kumho Tyre over de PorTran 4S CX11

Kim Sang Yub, Kumho Tyre Korea: “Het grote succes van de Solus 4S HA32 vierseizoenenband voor personenauto’s, heeft ons aangemoedigd een vierseizoenenband voor het bestelwagensegment te ontwikkelen. Het nieuwe product met tal van technologische innovaties zal Kumho Tyre helpen om wereldwijd als dienstverlener op het gebied van mobiliteit te worden gezien”.
De PorTran 4S CX11 vierseizoenenband is gezamenlijk ontwikkeld door het Koreaanse ontwikkelingscentrum en het Europese ontwikkelingscentrum in Mörfelden-Walldorf. Alle testritten vonden plaats op Europese testcircuits.

 

Naast de nieuwe PorTran 4S CX11 blijft Kumho de PorTran KC53 aanbieden voor gebruik in de zomer en de PorTran CW51 voor gebruik in de winter voor bestelwagens.

 

Meer weten over Kumho? Ga hier naar onze merkpagina!