GT Radial lanceert de SportActive 2

GT Radial SportActive 2
SportActive2 GT Radial

De GT Radial SportActive 2 van GiTi Tire is aanzienlijk verbeterd ten aanzien van het rijden tijdens regenachtige omstandigheden. Remmen op nat wegdek laat een verbetering zien van circa 15%, de wegligging en aquaplanning een verbetering van 10%. Dit zijn de belangrijkste cijfers van de nieuwste GT Radial band voor de Europese markt, de GT Radial Sportactive 2.

 

De verbeterde prestaties, ten opzichte van de GT Radial SportActive, laten een toename van 5% in kilometrage zien, afhankelijk van de rijeigenschappen en een laag afrolgeluid van slechts 69db.

 

Door indrukwekkende ontwikkelingen heeft de band een A-klasse status in grip op nat wegdek bereikt voor het volledige personenwagen-assortiment, met B-E in rolweerstand op het EU-bandenlabel.

 

De GT Radial SportActive 2 zal in eerste instantie beschikbaar komen in 14 maten van 16 t/m 20″, met snelheidsindexen van W-Y. En is onder andere geschikt voor de VW Golf, Ford Focus, Mercedes C-klasse, BMW 3-serie, VW Passat, Audi A6 en de Mercedes E-klasse.

 

 

Design

De GT Radial SportActive 2 is ontworpen om nauwkeurige voertuigcontrole te leveren met supergrip op zowel nat als droog wegdek en zorgt voor een duurzame kilometrage, laag afrolgeluid en hoog rijcomfort.

 

Kenmerken van het loopvlakdesign omvatten vier of vijf longitudinale groeven, afhankelijk van de breedte van de band, voor verbeterde waterafvoer, terwijl micro-sipes een zuigeffect voor extra grip creëren en een geoptimaliseerd loopvlakpatroon resulteert in een laag geluidsniveau en hoog rijcomfort.

 

 

GiTi TiRe over de SportActive 2

De GT Radial SportActive 2 is ontworpen in het European Research & Development Centre van Giti Tire in Hannover, met tests op het MIRA-faciliteit van het bedrijf in het VK en op belangrijke locaties in Duitsland en Spanje.

 

Stefan Fischer, Giti Tire Europe: ‘Bestuurders die op zoek zijn naar een UHP-band die zowel een hoog niveau van veiligheid als optimaal plezier biedt, hoeven niet verder te zoeken dan de GT Radial  SportActive 2, die over de hele linie presteert.’

 

Meer weten over GT Radial? Ga hier naar onze merkpagina!