Afstudeer-/stageopdracht
Implementatie EUDR – Ontbossingsverordening

Inhoud opdracht:
Ben jij klaar om een cruciale rol te spelen in de strijd tegen ontbossing? Bij de Klok Banden B.V. krijg je de kans om het verschil te maken door het implementatieproject te gaan leiden voor de nieuwe EUDR-Ontbossingsverordening. Deze wetgeving, die van kracht wordt vanaf eind december 2024, stelt strenge eisen aan de herkomst van producten en grondstoffen om ontbossing tegen te gaan.

 

Dit betekent dat onze organisatie binnenkort moet kunnen aantonen dat onze autobanden gefabriceerd zijn met rubber dat afkomstig is van gecertificeerde plantages. Om aan deze eisen te voldoen, is het essentieel dat we uitgebreide informatie verzamelen en verstrekken over de herkomst van ons product, onze supply chain en onze leveranciers. Als stagiair krijg je de unieke kans om ons team te komen versterken en ons te helpen aan deze vereisten te voldoen.

Dit is jouw kans om:

 • Onderzoek te doen naar de nieuwe wetgeving omtrent ontbossingsverordening en de impact hiervan te ontdekken op onze organisatie;
 • Een plan van aanpak te ontwikkelen om deze wetgeving succesvol te implementeren;
 • Het management en medewerkers te adviseren over deze nieuwe wetgeving en de krachtige acties die we moeten ondernemen.

Wij zoeken:

 • Een afstudeerder/stagiair in de richting van bedrijfseconomie, rechten, international business, milieuwetenschappen of een vergelijkbare studie (hbo/wo);
 • Je hebt een passie voor duurzaamheid en interesse in wet- en regelgeving;
 • Je bent proactief, communicatief vaardig en kunt goed zelfstandig werken;
 • Je bent nauwkeurig en analytisch ingesteld;
 • Zowel de Nederlandse als Engelse taal beheers je op professioneel niveau.

Wij bieden:

 • Een uitdagende afstudeer-/stageopdracht waarbij je direct impact maakt; jouw bijdrage zal leiden tot concrete acties binnen onze organisatie;
 • Een dynamische werkomgeving, waarin er veel ruimte is voor eigen initiatief;
 • Professionele begeleiding en ondersteuning gedurende jouw stageperiode bij ons;
 • Mogelijkheid om na je stage bij ons te komen werken, waarbij jouw groei en ontwikkeling centraal staan;
 • Een marktconforme stagevergoeding als beloning voor jouw inzet en bijdrage aan onze organisatie.

 

Onze organisatie:

Bij De Klok Banden B.V. draait het niet alleen om banden maar meer om de mensen die het iedere dag weer mogelijk maken om alles op alles te zetten zodat de klanten beschikken over de gewenste banden. Het team bestaat uit gedreven personeelsleden, met ieder zijn of haar eigen specialisme. Onze kernwaarden zijn open, gedreven, commercieel, pragmatisch en vooral enthousiast.

 

Onze ambitie kent geen grenzen. De Klok Banden B.V. is uitgegroeid tot een toonaangevend import-export bedrijf met een zeer uitgebreid bandenassortiment. Naast de bekende merken voert De Klok Banden als exclusief importeur de bandenmerken GT Radial, Kumho Tyre, Nankang en Ovation.

 

Ben jij de enthousiaste en gemotiveerde stagiair die ons komt versterken om deze nieuwe wetgeving succesvol te implementeren binnen onze organisatie?

Solliciteer nu, wij maken graag kennis met je! Heb je nog vragen over deze stagevacature? Mail dan naar hr@deklokbanden.com.

Sollicitatieformulier

 

Kom jij bij ons stage lopen?

 

 

Met het invullen van deze gegevens geef ik toestemming aan De Klok Banden B.V. om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals beschreven is in de privacyverklaring.

Ja, ik geef toestemming

Locatie bedrijf